Ювентус сътвори невероятен обрат и се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига. Италианският тим обърна Тотнъм на Уембли с 2:1 само за 3 минути от 0:1 на почивката и след 2:2 у дома в първия мач успя да се промъкне до следващата фаза. Шпорите изиграха силно първо полувреме, в което вкараха един гол и направиха доста пропуски. След почивката пък Юве материализира единствените си две голови възможности в мача и това бе голямата разлика между двата отбора. Ювентус доказа, че е способен на всичко, когато е опрян до стената, а Тотнъм демонстрира типичната английска наивност, допускайки два леки гола в момент, в който дъреше контрола на мача. Гостите успяха да приспят мача след почивката и да изригнат в най-неочаквания момент, което е едно от най-силните им оръжия.

И двата отбора с основание претендираха за неотсъдени дузпи. Двубоят започна със спорна ситуация, след като още в първата минута Бенатия изчисти с глава едно центриране в наказателното поле на гостите, но топката срещна и ръката на бранителя. Сигнал не последва. В 14-ата минута Ериксен изведе Кейн в наказателното поле, Киелини направи шпагат, при който топката срещна ръката му, а след това и Бенатия се намеси. Нападателят на Тотнъм поиска дузпа, но сигнал отново не последва, макар че повторенията показаха, че може би имаше основания за такава. В 17-ата минута Ювентус бе ощетен, след като при една контраатака на гостите Вертонген препъна в наказателното поле Дъглас Коща. Главният рефер Симон Марчиняк обаче даде сигнал играта да продължи, като по този начин си навлече бурните протести на гостите.

След два пропуска на Хари Кейн Тотнъм откри в 39-та минута. Именно той подхвана една акция с отличен пас, Трипиър центрира отдясно и кореецът Сон Хюн-Мин засече в мрежата. В средата на второто полувреме Юве нанесе решителния си удар. В 64-ата Лихтщайнер бе изведен по десния фланг, центрира в наказателното поле, Кедира продължи много добре с глава към Игуаин, който изскочи зад отбраната и пизравни. Две минути и 49 секунди след това Игуаин изведе много добре Дибала, който излезе очи в очи с Лорис и го матира с точен шут за 1:2. До края пред вратата Буфон вреше и кипеше, но в крайна сметка резултатът се запази и Ювентус се класира за четвъртфиналите.

В другия мач Базел спечели с 2:1 гостуването си на Манчестър Сити. Този успех бе само за чест, тъй като швейцарците загубиха първата среща на свой терен с 0:4 и гражданите продължават напред с общ резултат 2:5. Габриел Жезус даде преднина на домакините още в 8-ата минута, но Мохамед Елюнуси в 17-ата и Михаел Ланг в 72-ата минута донесоха обрата в полза на гостите. домакините играха без редица титуляри, които получиха почивка.