Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп реагира остро срещу коледната програма в Премиър Лийг. От години програмата по Коледа в Англия е изключително натоварена. Според Клоп тя е "престъпление" срещу някои отбори, които ще изиграят по два мача в рамките на 48 часа и по-малко. Световните клубни шампиони спечелиха трофея в събота в Доха, а днес и в неделя срещат съответно  Лестър и Уулвърхемптън. Програмата на Ливърпул далеч не е най-тежката. Манчестър Сити, основен конкурент на "червените" за титлата, гостува на Уулвс в петък и приема Шефийлд Юн в неделя.

Това определено не е окей. Няма причина повече отбори да нямат повече от 48 часа между мачове в първенството. Нито един от мениджърите няма проблем с двубоите на 26-и, но да играеш и на 28-и си е чисто престъпление. Тази година ние играем на 26-и и 29-и, което си е направо малък празник за нас, каза той.

Освен Сити, Брайтън, Евертън, Уотфорд и Манчестър Юн ще играят по два мача за по-малко от 48 часа. Разбирам всички, които се оплакват от това. Те не просто мрънкат, а казват самата истина. Каквото и да говорим обаче, никой не ни слуша. Спортната наука не ти предлага нищо срещу този проблем, защото тялото просто се нуждае от почивка. Това обаче се игнорира изцяло, добави Клоп.