Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри кой според него е най-добрият отбор в света в момента. На най-високото стъпало той постави най-големия конкурент на мърсисайдци на Острова - Манчестър Сити, въпреки че червените са европейски шампиони и в момента водят с пет точки пред “гражданите” в Премиър лийг. Ние не можем да бъдем най-добрият отбор в Европа, защото Ман Сити е най-добрият отбор в света - а това е същата планета, за която съм чувал, заяви германецът на пресконференция преди днешния мач с Наполи в Шампионската лига. През миналия сезон бяхме наистина много добри. Не съм сигурен, че бяхме най-добрият отбор в Европа, но бяхме наистина добри в точните моменти и затова спечелихме Шампионската лига, сподели той.

Часове преди мача на “червените” с Наполи Клоп коментира и думите на своя мениджър Морко Козик, който по-рано през седмицата заяви, че английският климат може да повлияе на продължаването на договора на 52-годишния специалист с клуба.

Агентът ми искаше да се пошегува. Затова аз ще бъда сериозен. Това беше германски хумор, който разбира се, никой не разбра. Устройва ме британския климат, нямам никакви проблеми с него. Искам да повторя, че никога не съм си избирал работа съобразно климатичните особености на града. Също така и климатът никога не е бил причина да напусна страната. Тази история изобщо не стои на дневен ред, каза Клоп за португалския “А Бола”, цитиран от sportal.bg.