Япония записа впечатляваща победа с 14:0 в световна квалификация като "гост" на Монголия. Японците бяха символични гости, а срещата се проведе без публика в Япония заради ситуацията с коронавируса.

Звездата на самураите Минамино откри в 13-та минута, а Осако в 23-та удвои, Камада в 26-та направи резултата класически. Головете във вратата на Монголия продължиха и в 33-та минута след попадение на Морита, а Туя си отбеляза автогол в 39-та минута. При 5:0 завърши и полувремето на срещата. 

Японците обаче не се смилиха над своя съперник и продължиха с погрома и през втората част. Осако вкара втори гол в 55-та минута, Инагаки в 68-та минута направи 7:0, а Ито вкара в 73-та за 8:0. Фурухаши в 78-та вкара пореден гол за символичните гости, а Ито реализира второто си попадение в 79-та минута. Фурухаши също вкара втори гол в 87-та минута. Япония не спря и в добавеното време Асано в първата минута от добавеното време, Осако във втората минута от добавеното реализира своя хеттрик, а Инагаки в третата минута от добавеното време вкара сво втори гол и оформи крайното 14:0. 

С успеха Япония вече и на практика се класира за третия кръг от квалификациите. Тимът е лидер без загуба и голова разлика 27:0. Вторият Таджикистан е на второто място с 10 точки. Монголия е на последното място с едва три точки. 

Само срещу Монголия Япония има голова разлика от 20:0, след като победи в първата среща монголците с 6:0.