Футболните ветерани на двата пловдивски гранда – Ботев и Локомотив са вечни противници на терена, но сега заслужават аплодисменти. Те излизат, за изиграят благотворително футболен мач, а всички събрани средства ще бъдат дарени за благотворителност. За съдбата на един млад човек и шансът му да проходи, да бъде отново пълноценен и да сбъдне мечтите си.

На 28 май, вторник, от 18:30ч. на терена са все хора, които са записали имената си със златни букви в историята на този спорт. Тези хора обаче не са само футболни легенди и професионалисти, а и хора с големи сърца, тъй като футболната среща днес има изцяло благотворителен характер.

Всички средства, които ще се съберат от продажбата на билети и в дарителските кутии, които са поставени на входовете на стадиона, ще бъдат предоставени за лечението на 22-годишния Георги Маринов. Животът на този млад мъж изцяло се преобръща преди три години, когато претърпява тежка автомобилна катастрофа. След серия от множество животоспасяващи операции Георги оцелява по чудо, но остава прикован в инвалидната количка, заради травма на гръбначния стълб, Чест прави на този млад мъж, че той не се е отказал да се бори за бъдещето си. С днешна дата Георги е студент, продължава да спортува активно, доколкото състоянието му го позволява, поддържа добра физическа форма и вярва, че с ваша помощ ще успее да проходи след лечението, което му предстои.

Футболната среща има безценна кауза – животът и бъдещето на един млад човек. А има ли кауза, цветовете нямат значение. Затова - заповядайте на стадиона, за да аплодирате всички хора с големи сърца.

Ето и разширения състав на Локомотив – Пловдив – ветерани:

  1. Илко Пиргов – вратар
  2. Стоян Ламбов – вратар
  3. Георги Мечечиев
  4. Ванче Траянов
  5. Здравко Лазаров
  6. Мартин Камбуров
  7. Красимир Димитров
  8. Дани Кики
  9. Петър Пашев
  10. Георги Недевски
  11. Добрин Орловски
  12. Александър Тунчев
  13. Христо Златински
  14. Георги Иванов
  15. Христо Телкийски
  16. Йордан Хърков
  17. Явор Въндев
  18. Николай Костов

Следва състава на „Ботев“- Пловдив – ветерани:

  1. Васил Кузманов - вратар
  2. Цветан Гърдев – вратар
  3. Радостин Кишишев
  4. Николай Домакинов
  5. Стефан Киков
  6. Зарко Гогов
  7. Недко Миленов
  8. Борислав Карамотев
  9. Петър Пенчев
  10. Йордан Минев
  11. Веселин Минев
  12. Георги Андонов
  13. Ангел Рахов
  14. Запрян Раков
  15. Марин Бакалов
  16. Ридван Хаджифейзула
  17. Иван Добревски

Съдийската колегия ще води Георги Кабаков – международен футболен съдия, част от реферската ранглиста на ФИФА главен съдия в турнира „Лига Европа“ от 2016 до 2019 г., както и в турнира „Лига на нациите“ на УЕФА.

На терена ще му помагат и двамата странични съдии Мартин Маргаритов и Георги Стамболджиев.

ЦЕНАТА НА БИЛЕТИТЕ Е 10ЛВ.ТЕ ЩЕ СЕ ПРОДАВАТ НА КАСАТА НА СТАДИОНА ОТ 17Ч.

ВСИЧКИ СРЕДСТВА ОТ ПРОДАЖБИТЕ НА БИЛЕТИТЕ ЩЕ БЪДАТ ДАРЕНИ ЗА ЛЕЧЕНИЕТЕ НА ГЕОРГИ