Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов, обяви, че няма намерение да влиза в новия Изпълком на БФС. Моето момче, аз вече съм много стар човек. Отговорих ти на въпроса. Мога да помагам и отвън, но на този, който иска да се учи. Този, който е решил да се удави, няма смисъл да му се помага. Новото ръководство трябва да работи с държавата. Ще помагам на Славия, докато мога, отговори Стефанов на въпрос дали има желание да е част и от новия Изпълком на съюза.

Стефанов се обяви твърдо против въвеждането на ВАР в България. Босът на белите каза, че футболът е контактен спорт и ВАР може да е полезен на спортове като тениса, но нещата не стоят така що се касае до най-популярната игра. Също така Венци коментира и ситуацията със съдебната битката за длъжността временен президент на БФС. Президентът на Салвия е категоричен, че Касабов е по-подходящ за поста от Йордан Лечков, тъй като бившият първи вицепрезидент на централата и бивш отговорник за националния тим не е долюбван от самите футболисти, което било публична тайна.

Мишел Платини, който е голям футболист и ръководител, ни върна на футболната карта. Той каза, че ВАР е бич за футбола. Когато е човешка грешка, то се вижда. Когато ние ги търсим, огава се извършват издевателства над другите отбори, каза Стефанов, цитиран от sportal.bg

След това босът на Славия разкри, че има кандидати за президент и изпълнителен директор на БФС, но няма да ги каже толкова рано, защото ще им бъде “разгонена фамилията”. Имам кандидат, който да бъде и като изпълнителeн директор. Ако сега ги кажа, до юни месец ще им разгоните фамилията. И двамата са много коректни, мъжки, футболни хора. Честни и с достойнство. Знаят езици. Дали са футболни хора?! Не, от фигурното пързаляне са, обяви Стефанов, след което коментира и битката за президентското кресло в БФС.

Данчо налива масло в огъня, което не е необходимо нито за хората във футболния съюз, нито на самото първенство. Когато има безвластие, дори добре структурираните неща се развалят. Касабов е доста по-уравновесен човек. Не е човек на крайностите. Данчо дори самите футболисти не го долюбват, което е публична тайна, разясни Стефанов.