Системата ВАР трябва да влезе в българския и то по най-бързия начин. През тази седмицата станахме свидетели на доста големи съдийски грешки в мачовете Ботев Враца - Ботев Пловдив и ЦСКА - Лудогорец. 

Това ще се случи този сезон, но само за мачовете от първата шестица, като най-рано от следващия сезон вече системата трябва да влезе и във всички мачове. 

Да, определено ВАР има и доста несъвършенства и мачът между Манчестър Сити и Борусия Дортмунд от Шампионската лига през тази седмица го доказа, но със сигурност е по-добре да я има, отколкото да я няма. 

Вчера в двубоя Ботев Враца изрази недоволство, че неправилно е отменен гол на тима за 2:2 в последните секунди. 

Треньорът на врачани Веселин Великов заяви, че ако е имало ВАР то голът ще е бил зачетен, но пропусна два факта, които футболният анализаторът Бойко Величков отбеляза, че ВАР щеше да зачете чист гол на Ботев Пловдив преди това и нямаше да бъде отсъдена дузпа за врачани. 

Реално това са ситуации, които влияят на крайния изход на срещата. 

Ботев Пловдив беше ощетен, след като в началото на двубоя беше отменен неправомерно пак заради засада гол на Маркиньос. През втората част в решителен момент Ботев Враца получи дузпа, която се видя от повторенията, че е доста пресилена. Домакините я изпуснаха, "канарчетата" успяха да обърнат мача и да го спечелят въпреки двата явни гафа. 

В сряда също имаше сериозно гафове в полуфиналния сблъсък между ЦСКА и Лудогорец. 

Определено ВАР трябваше да влезе в българския футбол през този сезон и в двете групи от долната осмица. 

Все пак от сезон 2021-2022 системата трябва официално да влезе по всички български стадиони в елита ни и това да намали подобни грешки, които могат да определят крайния резултат в дадена среща.