Швеция и Полша сътвориха един от най-интересните мачове от началото на Евро 2020. В решителна мача от груповата фаза шведите победиха с 3:2, спечелиха групата си и се класираха за осминафиналите на шампионата. 

Още във втората минута Швеция откри резултата, след разбъркване топката достига до Емил Форсберг и той успя да реализира.

В 17-та минута Левандовски направи невероятен пропуск, след като стреля с глава два поредни пъти, но и двата пъти топката срещна напречната греда. 

В 59-та минута Кулушевски напредна пусна към Форсберг, който с хубав удар в наказателното поле удвои преднината на шведите.

Полша се върна в мача в 61-та минута, когато Левандовски получи топката навлезе в наказателното поле и с чудесно изпълнение намали резултата.

В 65-та минута бившият играч на Лудогорец Якуб Шверчок изравни, но голът беше отменен с ВАР.

В 84-та минута Полша изравни, след като топката достигна до Левандовски той овладя и от границата на вратарското поле вкара за 2:2, връщайки надеждите на поляците за пълен обрат.

Последните минути бяха много драматични и поляците търсеха победата, за да се класират към елиминациите, но вместо това шведите вкараха трети гол. В третата минута от добавеното време Клаесон беше изведен добре остана сам срещу Счесни и не сгреши за крайното 3:2.

С успеха шведите спечелиха групата си със седем точки и ще очаква третия от група В или С. Мачът ще се играе в Глазгоу. Испания остана на второто място с пет точки, Словакия с три точки и Полша на четвъртото място с едва точка приключиха участието си на Евро 2020.