Уволнения и разводи белязали навечерието на големия финал за Копа Либертадорес между аржентинските грандове Бока Хуниорс и Ривър Плейт, който започва след броени минути – в 21.30 часа на Сантяго Бернабеу в Мадрид. Мнозина запалянковци на Бока Хуниорс са стигнали до крайности и за да прекосят Океана и да бъдат на стадиона на Реал Мадрид, някои са дали всичките си пари. Познавам хора, които си даваха автомобилите в замяна на билет за срещата. Други бяха уволнени от работа, защото директно си тръгнаха, след като не им дадоха отпуска. Някои похарчиха всичките си спестявания и са готови да спят в храстите, заяви Николас Матера от фенклуба на Бока. Има и такива, които се разведоха заради Бока Хуниорс. Бяха поставени пред ултиматум “или мен, или клуба”, добави аржентинският фен.

4000 полицаи ще охраняват големия сблъсък, който бе преместен в Мадрид от съображения за сигурност. Той трябваше да се играе в Буенос Айрес преди две седмици, но бе отложен заради ексцесиите на феновете в аржентинската столица. В часовете преди срещата нямаше погроми, дори двете агитки се държаха доста приятелски. Размина се само с обиди и моментно напрежение, но органите на реда бързо охладиха страстите. Първата среща завърши 2:2, а при ново равенство, независимо при какъв резултат, ще има продължения и дузпи.

Камъни, счупени стъкла и кръв преди финала на Копа Либертадорес, мачът е под заплаха СНИМКИИграчите на Бока Хуниорс не искат да излязат срещу Ривър Плейт, след като фенове нападнаха автобуса им