Украйна победи Северна Македония с 2:1 във втори мач за двата отбора в груповата фаза на Евро 2020. Украинците поведоха с 2:0 още през първото полувреме, дебютанът на европейски финал Северна Македония се върна в мача, а Малиновски от Украйна изпусна дузпа, но украинците взеха първа победа на шампионата.

В 29-та минута след центриране от корнер Олександър Караваев отклони с пета към Андрей Ярмоленко, който отблизо засече и откри резултата за украинците. 

В 34-та минута голмайсторът Ярмоленко пусна страхотен пас към Роман Яремчук, който беше изведен в пеналта с хубав плътен удар по тревата направи 2:0.

В 57-та минута Алиовски изпълни дузпа, която украинския вратар спаси, но при добавката играчът на Лийдс реализира и намали резултата.

В 82-та минута след изпълнение на фаул играч на Северна Македония игра с ръка и след ВАР съдията отсъди дузпа. Малиновски застана зад топката, но Столе Димитриевски успя да спаси. 

Така Украйна спечели първа победа на Евро 2020 и вече е с три точки. По-късно днес е вторият мач от групата между Нидерландия и Австрия.

В последния мач от групата Украйна играе с Австрия. Срещата може да се окаже и решаваща за второто място в групата. Северна Македония ще играе с Нидерландия.