ЦСКА замеси Ботев и Локо в огромен скандал. По-рано през деня червените пуснаха официално съобщение, че са сезирали ръководството на БФС за лошите условия за гостуващите агитки на стадиона на Лудогорец „Лудогорец арена“. В писмото се посочва, че то е подписано от 5 клуба, сред които и двата пловдивски гранда. Оказа се обаче, че Боев и Локо са получили въпросното писмо, но не са го подписвали и така не са подкрепили искането на ЦСКА.

Противно на всякакви утвърдени норми, както и на международни конвенции, по които Република България е страна, в зоната за привърженици на гостуващи отбори бе изграден така нареченият "Аквариум", който се състои от масивни метални решетки и шумоизолиращо стъкло. "Аквариумът" освен че е неудобен за привържениците също така и затруднява максимално подкрепянето на техния тим. Също така при лоши метеорологични условия използваното стъкло се запотява, което пък прави невъзможно дори гледането на самата футболна среща, се  посочва в писмото на червените до БФС

ПФК Ботев информира футболната общественост, че не е давал съгласието си да бъде подписван под разпространената от ПФК ЦСКА-София декларация, касаеща сектора за гости на ст. "Лудогорец Арена" в Разград. Съвета на директорите бе запознат от ръководството на столичния клуб със случая, но не е изказвал становище по въпроса, се казва в съобщението на официалния сайт на Ботев. А в опровержението на Локомотив се посочва следното: Във връзка с днешната публикация в официалния сайт на ПФК ЦСКА-София cska.bg, oзаглавена "Пет клуба с писмо до БФС", където е споменато и името на Локомотив Пловдив, желаем да ви информираме, че информацията, която касае нашия клуб, не отговаря на истината. Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив иска да съобщи, че не е взимало никакво отношение по темата.