Турският гранд Фенербахче изпълни заканата си за бойкот на финала на Суперкупата и направи истински цирк в двубоя. Клубът излезе за двубоя, за да не бъде наказан впоследствие. 

Фенерите обаче бяха изцяло с юноши на клуба, двубоят стартира и те допуснаха гол още в 50-та секунда, след като Мауро Икарди се разписа. Галатасарай излезе изцяло с титулярния си състав. 

Веднага след попадението треньорът на юношите ги призова да напуснат терена и те го направиха, а двубоят реално приключи. 

На финала нямаше фенове на Фенербахче, а само на Галатасарай. 

Така беше присъдена служебна победа на Галатасарай и тимът взе Суперкупата. 

Преди награждаването от клуба решиха да направят двустранна игра и да зарадват своите фенове. 

Фенербахче обаче остава в борбата за титлата в турската Суперлига, а там опонент отново е Галатасарай, който в момента води с две точки 7 кръга преди края на шампионата. 

През юни ще стане ясно дали Фенербахче ще напусне турския елит. 

Мачът трябваше да се играе в края на декември в Саудитска Арабия, но тогава пък двама тима бойкотираха мача, след като домакините не дадоха играчите на двата отбора да излязат с екипи с ликове на Кемал Ататюрк.

След конгрес с 25 000 делегати: Фенербахче остава в елита на Турция до юни, но бойкотира СуперкупатаПоне на този етап турският гранд няма да напуска Суперлигата

Саудитска Арабия провали финала за Суперкупата на Турция заради фланелки с АтатюркДвубоят в Риад няма да се проведе на този етап