Турският гранд Фенербахче ще остане в турската Суперлига до края на сезона, това стана ясно след Извънреден конгрес, който се проведе в присъствието на цели 25 000 делегати на клубния стадион "Шюкрю Сарачоглу". 

На него беше взето решението да има нов конгрес през юни, който окончателно да реши дали тимът ще напусне Суперлигата. Причината е, че ако сега Фенербахче напусне шампионата ще бъде изхъвлен от ФИФА за неопределено време. Любопитно е и дали ако все пак гранда реши да напусне турския елит ще получи разрешение това да се случи. 

Президентът Али Коч обаче беше категоричен, че клубът ще бойкотира финала за Суперкупата срещу Галатасарай в неделя. Коч заяви, че отборът или няма да излезе за мача, или ще бъде с юноши. Любопитно е, че финалът трябваше да се играе в края на миналата година в Саудитска Арабия, но домакините не позволиха ликове на Кемал Ататюрк да бъда излагани на стадиона и това разгневи и двата отбора и те бойкотираха финала. 

Коч заяви твърдо, че ако отборът остане в Суперлигата ще има бойкот на два или три сезона в турнира за Купата.

До драмите се стигна, след като Фенербахче победи на 17 март Трабзонспорт с 3:2, а след края на мача фенове на Трабзон, които бяха домакини на двубоя, навлязоха на терена и започнаха бой с футболистите на фенерите. 

Фенербахче смята, че съдийството срещу тях и цялостното отношение на федерацията също е винаги против клуба. 

От Турската футболна федерация призоваха преди конгреса Фенербахче да остане в лигата и да не взима крайни решения.