Сокол Марково продължи отличната си серия от началото на сезона и надви гостуващия Евроколеж с 2:0 в мач от 5 кръг на Трета югоизточна лига. Головете за Сокол вкараха Александър Стойчев от дузпа и Томас Петров.

Срещата започна равностойно, но домакините имаха шанса да поведат от дузпа още в 12 минута. При едно центриране от ляво на Георги Петров, вратарят на колежани улови топката, но след това я изпусна. Александър Стойчев овладя коженето кълбо с гръб към вратата, след което беше съборен от Петров и съдията Стефан Павлов отсъди дузпа, реализирана от Стойчев. След попадението Николай Николов можеше да изравни, но от няколко метра прати топката в ръцете на вратаря на домакините. След това пропуск за колежани направи и Серафим Михайлов пропусна да изравни. В 28 минута Николай Николов беше изведен между двама защитници от Георги Куртев и вкара, но голът бе отменен поради засада. Домакините удвоиха в 42 минута. След дълго центриране по диагонала топката беше пратена пред вратаря Петров и Томас Петров от упор с плонж вкара за 2:0.

Втората част колежани опитаха да променят развоя на срещата, но домакините се бяха затворили постъпите към вратата си.  В 73 минута Йордан Мегенов беше съборен от вратаря на домакините, но реферът не даде дузпа. Две минути след това Савов намери Мегенов в наказателното поле. Нападателят прати топката покрай гредата в аут. Три минути преди края Георги Куртев удари напречната греда и така резултатът се запази, а Сокол записа третата си победа от началото на сезона.

В сряда Сокол ще играе с Арда за Купата на България, като мачът ще бъде на неутрален терен - в Раковски или Първомай.

Резултатите от кръга в Югоизточна Трета лига:

Асеновец (Асеновград) - Верея 2 (Стара Загора) 3:0
Свиленград - Борислав (Първомай) 2:4
Миньор (Раднево) - Карнобат 3:2 
Загорец (Нова Загора) - Арда (Кърджали) 0:0
Сокол (Марково) - Евроколеж (Пловдив) 2:0
Атлетик (Куклен) - Димитровград 4:0
Розова долина (Казанлък) - Гигант (Съединение) 1:0

3 септември, неделя, 17:00 часа:

Тунджа (Ягода) - Ямбол
Левски (Карлово) - Раковски