Норвежците явно ги тресне голям страх, тъй като предприеха безпрецедентна психоатака към българските национали преди утрешния мач между двата отбора в Лигата на нациите. Двубоят е от 21.45 часа в Осло. България е лидер в групата с 9 точки, Норвегия е втора с 6. До края ни остават гостуване на Кипър и домакинство на Словения. Старши треньорът на викингите Ларс Лагербак и нападателят Бьорн Йонсен се изказаха крайно негативно за родните национали и ги обвиниха, че прекалено много лежат по терена и бавят играта.

След като те ни поведоха с 1:0 в София, видяхме нещо съвсем различно от футбола. Българските играчи се хвърляха и лежаха на терена, бавеха времето по всякакъв възможен начин, опитваха се да влияят на съдията. Това поведение е в тяхното ДНК, коментира Лагербак. Той очаква подобно поведение на българите и в утрешния мач, тъй като и равенството е добър резултат за гостите.

Говорихме с играчите ми за това. Предупредих ги да не се влияят от поведението на съперника, а да се концентрират върху себе си. Казах им, че не трябва да правят нарушения и да получават жълти картони заради нерви, каза още Лагербак. В същия дух се изказа и бившият нападател на Литекс Бьорн Йонсен.

Те обичат да падат. Това определено не е норвежкият начин. Искаме да спечелим като покажем качествата си на терена, а не с бавене и лежане. Но трябва да бъдем много внимателни, защото в срещите си досега България показа много добра ефективност при отбелязването на голове. Но ние сме домакини и смятам, че сме фаворити, още повече с оглед на статистиката на мачовете ни на "Улеваал", заяви Йонсен.