Запалянковците, предизвикали расисткия скандал на стадион "Васил Левски", да получат дългогодишна забрана да стъпват на мачове. Това призова в ефира на мексиканската телевизия Tudnusa на футболната легенда Христо Стоичков, който се изявява там като коментатор.

Камата се разрева, докато се обсъждаха изцепките на родните фенове по време на мача срещу Англия, когато тъмнокожите играчи в селекцията на Саутгейт се оплакаха, че са обиждани с маймунски звуци.

Единственият българин, носител на Златната топка, заяви, че е огорчен от случилото се. Той призова да се вземат строги мерки - да се затворят стадионите у нас и даже да изхвърлят българските отбор от международните турнирите, за да си вземат поука футболните хулигани. Ето какво каза Модерния ляв в предаването "Футбол Сентрал", според превода на Би Ти Ви.

Водеща: Каза, че това те натъжава...

Стоичков: Разбира се.

Водеща: Какво е решението?

Стоичков: Да затворят стадиона. Или по-тежко наказание, както в Англия преди години – 5 години без участие, за да разберат веднъж завинаги, че това е недопустимо…

Водеща: Говориш за националния отбор, за който игра на световното през 1994 г., за който си даде сърцето. Трябва ли да бъде налагано такова наказание?

Стоичков: …хората не заслужават да страдат. Мислиш ли, че това ме кара да се чувствам добре?

Друг гост: Ясно е, че не. Мисля, че трябва да има и ще има наказание за пример, за каквото говори Христо. То ще дойде от УЕФА. Това е единственият начин посланието да стигне до тези, които трябва. Които и да са – 10, 20, 15 или хиляда души… Ясно е, че не е цяла България.