Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори пред медиите след мача на бившите национали срещу Турция в Кърджали, по повод 25-годишнината от 4-тото ни място на световното в САЩ през 1994 година. Двубоят завърши 2:2, а попаденията за нашите бяха дело на Ивайло Йорданов и Дончо Донев.

Хората го изживяват така, както ние го изживявахме едно време. Виждате как се радват. Спомените ще останат. Да се надяваме, че отново ще дойдат, но трудно. Можем я още. Не е стихотворение, което можеш да забравиш. Годините си тежат, коментира Стоичков, след което взе отношение по положението в родния футбол в момента.

Вие управлявате футбола, аз съм много далеч от тази държава. Не знам какво става с българския футбол. Лошото е, че коментирам мачовете на българския национален отбор. Гледам да ги къткам, да казвам, че са добри футболисти. Предавахме мача на Уембли, с Черна гора и Косово по нашата телевизия. Гледаха ги над 40-50 млн. души. За жалост, стадионът празен, много мачове им се насъбраха. Много сме далече, каза още Камата.

Много неща си поговорихме с треньорите в НСА. Бяхме подготвили тема, която е за атаката и как се завършват ситуациите в пеналтерията. Да се надяваме, че един ден някои от тях ще станат добри треньори и ще класират националния отбор на голям форум, коментира Стоичков и защитата си на треньорския УЕФА-про лиценз.