Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков се изказа по въпроса за евентуалното завръщане на Неймар На Ноу Камп, което е тема номер 1 на трансферното лято в Европа. Камата смята, че за бразилеца няма място в отбора. Той разкритикува и клубните шефове заради начина, по който искат да се отъврат от някои свои играчи.

В Барселона няма място за Неймар. Отборът няма нужда от него. Къде ще играе той, след като в атака вече разполагаме с Меси, Гризман, Суарес и Дембеле? Освен това, феновете са обидени на Неймар заради начина, по който си тръгна. Едва ли ще му простят, написа Стоичков.

Може би в отбора има и футболисти, които биха се радвали Неймар да се върне. Може би те настояват пред президента да направи необходимото по въпроса, но клубът няма парите, които иска Пари Сен Жермен. Ако Неймар се върне, той ще е като бомба в съблекалнята, смята легендата.

Барселона не демонстрира уважение към собствените си футболисти, като се опитва да ги махне от тима. Ето, например Иван Ракитич. Той е много свестно момче и винаги се е раздавал за Барса. Или пък Филипе Коутиньо, за когото платиха 150 млн. евро. Не го защитавам без причина. Той притежава много качества. Вярно е, че имаше труден период, но класата му е безспорна, подчерта Стоичков.