Най-голямата болка на спорта в града - стадион "Пловдив" продължава да тъне в забвение. Най-големият стадион в България с капацитет от 55 000 седящи места продължава да се руши, а скоро не се вижда никаква светлина в тунела.

Репортер на TrafficNews беше на пловдивското дерби от Трета лига между Спартак Пловдив и Локомотив Пловдив 2, който се игра на стадиона. Припомняме, че Спартак домакинства на съоръжението през този сезон. За зрителите не беше чак толкова лесно да си намерят местя по стадиона, защото вече зад южния сектор има две пропаднали трибуни, а голяма част от една трибуна, която е пропаднала е заградена, за да не могат зрители да бъдат на нея. 

Публиката беше съсредоточено основно на централната трибуна и зад скамейките на двата отбора, където ситуацията не е много по-различни, а направо отчайваща. Отломки от изпочупени парапети и мазилки се виждат навсякъде по стадиона. 

Разрухата на стадиона започна от 1991г. Тогава е планирано мащабно строителство, но парите свършват. Новите унгарски стълбове за осветление, които са поставени и стоят и днес на стадиона така и не светват. Стадионът остава и без козирка и обновяването на втория етаж така и не се състои. 

Положението на съоръжението е плачевно вече години наред, а навсякъде се вижда и надпис опасна сграда, изпочупени прозорци посрещат хората извън стадиона. 

Освен домакински мачове на Спартак в Трета лига на стадиона тренират и пловдивските атлети през топлите месеци на годината - пролетта и есента основно. В залите на стадиона тренират и различни клубове от различни спортни клубове. 

Защото поне в следващите 10-на години няма да видим строителни дейности на най-големия стадион в България може да видите тук:

Стадион "Пловдив" - забравеният гигант на пловдивския спортСъоръжението тъне в разруха вече 30 години, а не се вижда никаква светлина в тунела за него

Моментното състояние на стадиона: