Въпреки историческата загуба у дома с 0:5 от Ливърпул снощи треньорът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не смята да подава оставка.

„Не е лесно да се каже нещо друго, освен това, че днес е най-мрачният ден, който съм имал, откакто водя тези играчи. Не бяхме достатъчно добри както като индивидуалности, така и като отбор. Не можем да даваме на тим като Лвиърпул такива възможности, но го направихме, за съжаление. Цялостното представяне не беше достатъчно добро. Третият гол реши мача. Отговорността е моя. Треньорският щаб е много, много добър. Аз избрах начина, по който да подходим в този двубой. Не бяхме достатъчно клинични и оставяхме много пространства на съперника. През миналия сезон загубихме с 1:6 от Тотнъм, но за мен това е много, много по-лошо, защото аз съм манчестърско момче. Мога само да кажа, че трябва да преодолеем това възможно най-бързо. Стигнахме далеч като група, извървяхме дълъг път. Твърде близо сме, за да се откажем сега. Знаем, че сме на дъното и се чувстваме зле от това. Нека видим докъде ще стигнем“, заяви Солскяер.

Това беше третото най-тежко домакинско поражение в историята на клуба след 1:6 от Тотнъм през миналата година и 1:6 от Манчестър Сити през 2011-а година. 

Капитанът на Юнайтед Хари Магуайър поднесе извиненията си от името на всички играчи след срамната загуба.

"На първо място искам да поднеса извинения към феновете. Това представяне не бе на нивото на този клуб. Всички сме разочаровани. Говорихме в съблекалнята и аз съм тук, защото трябва да съм тук. Единственото истинско нещо е да се извиним на феновете. Те останаха с нас, пееха и скандираха при 0:5, но ние трябва да се представяме по-добре. Не съм тук, за да анализирам мача. Оставихме им твърде много възможности, а те бяха наистина ефективни. Аз преди всички съм защитник и мога да кажа, че да допуснеш четири гола на „Олд Трафорд“ за едно полувреме не е никак добре. Като играч, ще се вгледам внимателно в представянето както в индивидуален план, така и като отбор, защото аз съм капитан и водя тези момчета. Трябва да сме единни", заяви Магуайър.

Феновете на Юнайтед бяха бесни, а доста от тях си тръгнаха още на полувремето. Всички призоваха за оставка на Солскяер. Въпреки сериозната селекцията и идване на имена като Роналдо, Варан и Санчо Юнайтед се представя доста слабо от началото на сезона. Тимът вече намали драстично шансовете си за титлата в Англия, а в Шампионска лига тимът загуби от аутсайдера Йънг Бойс и победи измъчено Виляреал и Аталанта.