Манчестър Сити отново е шампион на Англия, след като победи с 3:1 Уест Хям у дома. 

Това коронася тима с нова общо 10-та шампионска титла и четвърта поредна. 

Конкурентът Арсенал победи с 2:1 Евертън у дома, но това не помогна на лондончани да станат шампиони.

Ливърпул победи с 2:0 Уулвс у дома в последния мач на Юрген Клоп начело на тима. Тимът завърши трети в крайното класиране.

Астън Вила загуби с 0:5 от Кристъл Палас, но виланите си осигуриха завръщане в Шампионската лига след много дълга пауза, завършвайки четвърти.

Тотнъм ще играе в Лига Европа, а в последния кръг тимът победи Шефил Юнайтед с 3:0.

Челси постигна завръщане в Европа и победи с 2:1 Борнемут у дома. Тимът обаче ще изчака в кой турнир ще участва, защото чака финала за ФА Къп. 

Юнайтед остана извън евротурнирите чрез първенството и догодина може и да не участва в Европа ако не спечели ФА Къп, а финалът срещу Манчестър Сити е следващата събота. Юнайтед завърши с победа с 2:0 срещу Брайтън като гост, но това не помогна на отбора да се класира по-напред и да спечели евроквота. 

Нюкасъл също чака финала за ФА Къп, защото ако Юнайтед загуби тимът отива в Лигата на конференциите, а Челси ще е в Лига Европа. 

Ако Юнайтед спечели трофея отива в Лига Европа с Тотнъм, а Челси ще играе в Лигата на конференциите. 

В Чемпиъншип изпадат Лутън, Бърнли и Шефилд Юнайтед.

Ето и какво стана в Англия след последния кръг: 

Шампион: Манчестър Сити

Шампионска лига: Манчестър Сити, Арсенал, Ливърпул, Астън Вила 

Лига Европа: Тотнъм

Челси и Нюкасъл чакат финала за ФА Къп между Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. При победа на Сити Челси отива в Лига Европа, а Нюкасъл в Лигата на конференците. При успех на Юнайтед Челси ще играе в Лигата на конференциите, Юнайтед в Лига Европа, а Нюкасъл няма да играе в Европа през новия сезон.

Изпадащи: Лутън, Бърнли и Шефилд Юнайтед