Селекционерът на женския национален отбор по футбол Силвия Радойска и вратарката Роксана Шахънска говориха след равенството с Косово в Лигата на нациите.

"Физическите сили не ни позволиха да стигнем до трите точки. За съжаление нашият отбор трябваше да играе в този цикъл две поредни срещи и това повлия, докато Косово изигра само този мач. Имаше ситуации, в които съдията изнерви обстановката. Този отбор го готвим от две години и по-опитните много помагат. Срещу Северна Македония излязохме пределно мотивирани и много свежи, докато днес излязохме за победата, но физическите сили не ни стигнаха затова. Излязохме за 6 точки, но с равния резултат ни се дава шанс да спечелим групата. Благодарим за доверието и вниманието към нашия отбор, защото определено момичетата имаха нужда от това", заяви националният селекционер Силвия Радойска.

"Последната една година се забелязва страхотно израстване от момичета. Радваме се, че можем да стигнем до такъв етап и се надяваме да продължим. Има колектив и това, което виждаме в съблекалнята в последната една година, защото България има място напред. Мачът беше доста труден и имахме възможност да го спечелим. Ние излязохме да покажем нашата игра. Мисля, че този мач можехме да го вземем, но на реванша се надявам да го направим и да вземем", заяви вратарката на националния отбор Роксана Шахънска, която изигра много силен мач и направи решителни спасявания в двубоя.

Футболните националки изиграха силен мач и стигнаха до равенство срещу Косово в ПловдивБез голове на "Лаута" в двубоя от Лигата на нациите