Швейцария и Уелс завършиха 1:1 във втория мач от Евро 2020. Швейцарците имаха доста по-чисти положения, но Уелс успя да стигне до равенството. 

В 15-та минута първата по-сериозна опасност се откри пред нападателя на Уелс Кийфър Мур, който засече с глава, но Зомер със страхотно спасяване успя да избие топката в корнер.

В 20-та минута Швейцария също имаше много добра възможност чрез Фабиан Шер, който атрактивно засече с пета, но Уорд отрази изстрела. 

"Кръстоносците" стартираха ударно второто полувреме и в 48-та минута Емболо можеше да реализира, но ударът му беше избит в корнер от Уорд. След изпълнението на ъгловия удар Емболо не сгреши този път и откри резултата, след като засече с глава центриране на Джердан Шакири. 

В 73-та минута Уелс успя да изравни резултата Джо Морел центрира в наказателното поле, а Кийфър Мур засече с глава и реализира. 

В 85-та минута Швейцария стигна до попадение, след като Емболо свали с глава към Гавранович, който реализира, но голът беше отменен заради засада. Това стана историческият първи гол отменен от ВАР на европейско първенство. 

В 89-та минута удар на Емболо с глава затрудни Уорд, но той изби в корнер. 

След първите мачове в група А Италия е лидер с 3 точки, а Швейцария и Уелс поделят втората позиция с по една точка, а Турция е на последното място с 0 точки.

На 16 юни Швейцария играе с Италия в Рим, а Уелс ще играе с Турция в Баку.