Днес приключва груповата фаза на Евро 2020 с последни мачове от групите Е и F. Европейският шампион Португалия и друг от фаворитите в турнира Испания са пред отпадане още в групите и днес ще имат последен шанс да продължат напред.

Испанците в най-тежка позиция, след като не успяха да победят в първите си две срещи и то като домакин в Севиля. Испания направи 0:0 с Швеция и 1:1 с Полша. Така испанците са задължени да победят Словакия днес, защото при равенството има много голяма вероятност да не се класират. При загуба Испания със сигурност отпада още в групите. 

В другия мач от тази група Швеция играе в Полша в интересна среща. Шведите имат четири точки и ще продължи напред, а поляците трябва да спечелят задължително, за да играят в елиминациите. 

В групата на смъртта Германия се завърна от ада след успеха с 4:2 над Португалия. Немците трябва задължително да победят Унгария, с което дори могат да спечелят групата при определени обстоятелства. Равенство също ще класира Германия, а загубата най-вероятно ще изхвърли тима от турнира. 

Повторението на финала от Евро 2016 може да се окаже много ключов за целия турнир. Шампионът Португалия е пред угрозата да отпадне още в групите. Това ще стане ако тимът загуби от Франция. Равенство ще класира португалците напред, докато французите ще търсят спечелването на групата и определено ще търсят реванш за загубата във финала от Евро 2016. 

Ето и програмата за днес: 

19:00ч. Испания - Словакия

19:00ч. Швеция - Полша

22:00ч. Германия - Унгария 

22:00ч. Португалия - Франция