Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) започва същинската част на защитата на титлата си в Националната волейболна лига Демакс. Маричанки ще играят нови два мача във Варна днес и утре за началото на плейофите.

През изминалите петък и събота маричанки отново играха два мача във Варна и победиха с 3:0 в последните си срещи от редовния сезон Перун (Варна) и ДКС Варна (Варна).

Марица спечели редовния сезон с пълен актив от 42 точки и само два загубени гейма, а Перун завърши на последното място без точка и със само един спечелен гейм.

В редовния сезон двата отбора се срещнаха два пъти и маричанки победиха и в двете срещи с по 3:0.

Днес и утре маричанки ще играят срещу Перун в четвъртфиналните плейофи в НВЛ. По договорка между двата клуба и двете срещи ще са във Варна.

Първият мач е днес, от 18:00ч. в зала "ДСК – Младост", а вторият мач е на следващия ден 11 март (петък), от 16:00ч. в същата зала.

Евентуален трети мач е планиран за 12 март, от 16:00ч. 

След първите мачове в другите четвъртфинални двойки с 1:0 победи водят ЦСКА  (София) на Берое (Стара Загора), Казанлък Волей (Казанлък) на Локомотив (София) и ДКС Варна (Варна) на Славия (София).

Съдии на първия двубой ще са Милен Стоянов и Милен Димов, а на втората среща Веселин Аргиров и Петър Милушев.