Шампионът от миналия сезон в Италия - Наполи шокиращо няма да играе в евротурнирите през новия сезон. 

Неаполитанци направиха ужасяващ сезон, но поне можеха да очакват финала за Лигата на конференциите, където да се надяват Фиорентина да победи и да спечели евроквота за Лигата на конференциите от новия сезон. 

Това обаче няма да стане, защото Наполи направи 0:0 с Лече и то у дома и остана 10-ти, защото има по-лоши показатели от 9-ия Торино. Така торинци ще стискат палци на Фиорентина срещу Олимпиакос в сряда, за да спечелят евроквота.

Наполи пък ще трябва да се задоволи през новия сезон само с участие в Серия А и Купата на Италия. Все още не е ясно кой ще е новият треньор на неаполитанци. 

Те бяха водени от Франческо Калцона, който е начело и на националния отбор на Словакия, но почти сигурно той няма да продължи да води Наполи. 

Иначе вчера и Рома загуби шансовете си да играе в Шампионска лига и ще се задоволи само с Лига Европа. Римляните очакваха Аталанта да не спечелят срещу Торино, за да завършат извън топ 4, но носителят на Лига Европа спечели и по този начин елиминира шанса и Рома да играе в Шампионска лига. Освен всичко друго Аталанта ще може да спечели и бронзовите медали, защото има още един отложен мач срещу Фиорентина на 2 юни. Бергамаските при победа ще задминат третия Ювентус, който ще стане четвърти.

В Шампионска лига от Италия се класираха Интер, Милан, Ювентус, Аталанта и Болоня.

В Лига Европа ще играят Рома и Лацио. 

Фиорентина е на финал на Лигата на конференциите и при победа ще се класира за Лига Европа, а в Лигата на конференциите ще отиде Торино. Ако Фиорентина загуби финала в турнира в сряда ще играе в Лигата на конференциите през новия сезон.