Севиля изхвърли Манчестър Юн от Шампионската лига, след като го победи с 2:1 на Олд Трафорд в мача реванш от осминафиналите. Първият двубой в Испания завърши 0:0. Андалусийците напълно заслужиха успеха, след като почти през цялата среща бяха по-активният отбор, нападаха по-масирано и по-настоятелно търсеха гола и победата. Домакините играха прекалено страхливо, разчитаха само на Лукау в атака, видя се, че им липсва необходимата класа, а сметките на мениджъра Жозе Моуриньо излязоха криви. В сравнение със славните времена от времето на сър Алекс Фергюсън Юнайтед приличаше на отбор от долните дивизии на Англия, който нямаше представа как да стигне до победата и демонстрира стряскаща импотентност в нападение. Играчите на домакините показаха учудващо неумение да стрелят и да центрират и напълно резонно са аут от най-комерсиалния футболен турнир.

Преди почивката Лукаку и Фелаини пропуснаха добри положения за домакините, Кореа стреля с глава над гредата за Севиля. През второто полувреме играта живна. Гостите продължиха да държат нападателите на червените дяволи далеч от вратата си и използваха всеки един момент за атаки. Така се стигна до 74-та минута, когато резервата Бен Йедер откри резултата. Той бе изведен отлично в пеналта, овладя майсторски и с отмерен удар в близкия ъгъл матира Де Хеа. само 4 минути по-късно отново Бен Йедер реши мача, след като засече с глава центриране отляво. Чак тогава домакините се сетиха, че трябва да нападат и поне вкараха почетно попадение чрез Лукаку, който засече красиво центриране отляво.

В другия мач отборът на Рома се класира за 1/4-финал за пръв път от десет години насам. "Вълците" спечелиха с 1:0 у дома мача-реванш с Шахтьор (Донецк)а. Така общият резултат от двата двубоя стана 2:2, но заради гола на чужд терен италианците ще играят в следващата фаза. Героят бе Един Джеко, който реализира победния гол в 53-ата минута и по този начин класира тима си напред в турнира.