България загуби мача на истината като гост на Норвегия в Осло, а с това – и първото място в трета група на Дивизия С на Лигата на нациите. Двата отбора имат по 9 точки, но норвежците са с по-добра голова разлика /4:1 срещу 5:3/. В същото време Кипър  завърши 1:1 на Словения като гост и събра 4 точки. Така борбата за първото място в групата, осигуряващо промоция в Дивизия В и участие на плейофи за класиране на европейското през 2020 година, ще се води между България и Норвегия. До края България гостува на Кипър и приема Словения и трябва да се стреми към две възможно най-убедителни победи. Норвежците гостуват на Словения и Кипър.

Българите изиграха слаб мач и закономерно загубиха, като не успяха да противодействат на пресата на викингите, която започваше още в половината на българите. Тактиката на отбора на Петър Хубчев бе твърде дефанзивна, но това до известна степен бе оправдано, предвид неособено големия потенциал на нашите като индивидуалности, особено в предни позиции, както и предвид факта, че и равен резултат устройваше трикольорите. Преди почивката мачът се водеше предимно в полето на нашите и норвежците създадоха доста положения. Така в 31-та минута домакините откриха резултата. Елабделауи бе изведен зад отбраната отдясно, центрира и Елюнуси отблизо засече в мрежата.

През втората част нашите опитаха да изнесат играта по-напред, но стигнаха само до два безплодни удара на Ивелин Попов. Междувременно реферът Джон Бийтън от Шотландия пожали нападателя на Норвегия Джошуа Кинг, който заслужаваше по-голямо наказание за деянията си на терена. Това обаче не бива да бъде оправдание за нашите, които бяха категорично надиграни. А Кинг направи пропуска на мача, а защо не и на годината, след като в 84-та минута не можа да уцели топката на празна врата на два метра от голнинията.

НОРВЕГИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:0

1:0 Елюнуси (31)

НОРВЕГИЯ: 1.Йорстeйн, 14. Елабделауи, 6. Нордтвeйт, 5. Ростед, 2. Алесани, 8.Йохансен (78-23.Фосум), 18. Селнес, 19.Хенриксен, 11.Елюнуси, 7. Кинг, 10. Т.Елюнуси

БЪЛГАРИЯ: 23.Пламен Илиев, 11.Иван Бандаловски, 4.Божидар Чорбаджийски (49-9.Радослав Василев), 5.Николай Бодуров, 15.Васил Божиков, 3.Петър Занев, 7.Георги Костадинов (78-12.Божидар Краев), 6. Симеон Славчев (59-21.Кристиян Малинов) 10.Ивелин Попов, 8.Тодор Неделев, 19. Кирил Десподов

Жълти картони: Бандаловски, Селнес, Занев, Чорбаджийски, Бодуров, Неделев

СЪДИЯ: Джон Бийтън (Шотландия)

СТАДИОН: "Улеваал",  Осло