Руските футболни национали са си поръчвали проститутки на базата, в която тренират и се готвят за мачове. Това разкри популярният руски журналист Василий Уткин, който призна, че лично е карал с колата си момичетата. Той направи признанието по повод скандала с двамата национали Александър Кокорин и Павел Мамаев. Играчите на Зенит и Краснодар са заплашени от затвор, след като в понеделник сутрин първо пребиха мъж на паркинг пред стриптийз клуб, а по-късно малтретираха други двама души в кафене. Единият от набитите е служител на ръководна длъжност в Министерството на промишлеността и търговията.

Случвало се аз да вкарвам с колата на базата на руския национален отбор проститутки и то когато селекционерът е бил там. Разбира се, това е било след мачовете, а не преди тях. Имало е различни такива неща, но по такъв начин да пребиеш човек на фона на песента Gangnam Style и да се наслаждаваш на това… такова нещо не е било, коментира Уткин.

Междувременно двамата футболисти са със спрени права от клубовете си и предстои да бъдат уволнени. Зенит вече дори спря продажбите на фланелки с името на Кокорин. Съпругата на Мамаев – Алана, пък публично подаде молба за развод след скандала.