Руския национален отбор по футбол ще се събере на лагер сбор от 21 до 27 март, а днес новият селекционер на Сборная Валери Карпин обяви състава на отбора, в който влизат общо 27 играчи. 

Националният отбор беше изхвърлен от международния футбол и всички турнири организирани от ФИФА и УЕФА. Тимът загуби служебно полуфиналния бараж срещу Полша за класиране на Световното в Катар, който трябваше да се играе следващата седмица. 

Все още не е ясно и с кой отбор Русия ще играе контрола, защото голяма част от тимовете вече обявиха, че не желаят да играят контроли с Русия.

В състава на Карпин попаднаха само играчи, които играят в руски клубове. 

Най-вероятно на 26 март ще бъде организирана контрола, в която руския национален отбор да играе срещу младежкия тим до 21 години. 

Русия все пак се надява и на последната си останала възможност да играе баража с Полша. Това е Спортният арбитражен съд в Лозана. Русия има внесена жалба за отстраняването на руските отбори от международните мачове и се очаква отговора на КАС. Ако все пак КАС допусне Русия до баража той ще бъде отложен за юни.