Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо загуби първия си финал с отбора си. Старата госпожа бе попаренап в мача за Суперкупата на Италия от Лацио с 1:3 в сблъсъка за трофея, игран в Рияд, Саудитска Арабия. "Орлите" разплакаха Ювентус за втори път през този месец, при това - със същия резултат.

Луис Алберто беше точен в 16-ата минута, а Пауло Дибала изравни в 45-ата минута. През втората част Сенад Лулич (73) и Данило Каталди (93) донесоха петата Суперкупа на римляните, а Родриго Бентанкур от състава ва Ювентус беше изгонен секунди преди третото попадение на столичани.

Ювентус, който остава рекордьор по спечелени трофеи в надпреварата с осем купи, загуби своя седми финал. Суперзвездата Кристиано Роналдо, който донесе трофея на Старата госпожа в началото на годината с победен гол срещу Милан (1:0), прекъсна своята персонална серия от 11 поредни успеха на финали с отборите на Реал Мадрид, Португалия и Юве. Той остана с 21 спечелени финала от 29 изиграни в кариерата. Интересното е, че Маурицио Сари пък записа едва втора загуба начело на шампионите, но и двете бяха с 1:3 срещу Лацио на Симоне Индзаги.