Отдавна минаха времената, в които футболистите всяка сутрин се тъпчеха с английска закуска и обръщаха по няколко бири след мач. В модерния футбол няма място за подобни волности и футболистите са длъжни да се грижат за телата си, за да бъдат на ниво. Режимът на Кристиано Роналдо обаче е повод за рамсилъ ина най-заклетите маниаци на тема фитнес и физика. На 34 години португалецът продължава да бъде на върха на световния футбол. За невероятната му физическа форма си има причини, а звездата на Ювентус не прави никакви компромиси в стремежа си да бъде най-добрият. Той използва множество трикове и техники, за да се поддържа в перфектна кондиция.

Роналдо се храни по малко, но често - 6 пъти на ден, което прави веднъж на 3-4 часа. По този начин захранва нуждите на организма си и поддържа бързия метаболизъм. Диетата му спомага за експлозивността на мускулите и малкото мазнини, които има по тялото си. Още от времето си в Реал Мадрид си има личен диетолог. В менюто му засилено присъстват зърнените храни, свежите плодове и протеините, съдържащи се в риби като риба-меч, лаврак, ципура и треска. В чинията му винаги има салата, а за закуса яде сирене, шунка, нискомаслено мляко и тостер с плод и авокадо. Според него пилешкото е едно от най-вълшебните храни - богато на протеини и бедно на мазнини.

Препоръчвам на всеки, който е поканен от Кристиано на гости, да откаже. Това момче е машина и не спира да тренира. Веднъж отидох у тях след тренировка, бях много изморен и гладен, а на масата имаше само салата, пилешки гърди и само вода за пиене, казва за него бившият му съотборник в Манчестър Юн Патрис Евра. Роналдо изпипва всеки един нюанс от живота си извън терена. Газираните напитки изобщо не присъстват в диетата му, избягва червените меса и замразените храни.

Другият негов коз е начинът му на почивка. Той никога не спи по 8 часа наведнъж, а ги разбива на порции, пише Дейли Мейл. Кристиано следва съветите на професор Ник Литълхейлс, според когото 8-те часа трябва да се разделят на 5 почивки от около 1.5 часа. Според професора този начин е идеален за спортистите. Роналдо следва тези съвети всеки ден, дори когато е във ваканция.