Меси е фантастичен играч и добър човек, заяви Кристиано Роналдо за най-големия си съперник на терена в индивидуален план. Португалецът даде откровено интервю за Gazzetta dello Sport и Corriere dello Sport, в което говори за съперничеството си с аржентинеца, както и разочарованието си, че не успя да спечели Златната топка.

Дали ми липсва Меси? Не… Играл съм в Англия, Испания, Италия, Португалия, вдигнах трофей с националния отбор… а той все още е в Испания. Може би Меси се нуждае повече от мен, отколкото аз от него. За мен животът е предизвикателство. Харесва ми да правя хората щастливи. Бих се радвал да дойде в Италия някой ден. Както аз, нека приеме ново предизвикателство. Той е фантастичен играч, добър човек. Това е новият ми живот и аз съм щастлив, заяви Роналдо

Мисля, че всичките тези години заслужавам “Златната топка”. Работя за това, но ако не я спечеля, не е краят на света. На терена правя всичко възможно, за да я спечеля. Цифрите не лъжат, но не мисля, че ставам по-нещастен, ако не я спечеля. Имам фантастични приятели, семейство, играя в един от най-големите клубове. Мислите ли, че ще се прибера у дома и ще започна да плача? Да, разочарован съм, но животът продължава, както и усърдната работа. Поздравления за Модрич, заслужи ги, но през следващата година отново ще се видим и ще направим всичко възможно отново да сме там, ако ме разбирате, каза още звездата на Ювентус.