Ривър Плейт грабна Копа Либертадорес след победа с 3:1 след  продължения над вечния съперник в Аржентина Бока Хуниорс! Двубоят очаквано се превърна в голяма драма, белязана и с червен картон. Първата среща завърши 2:2, сега в редовното време двата отбора направиха 1:1, като тук не важи правилото за повече голове на чужд терен. Срещата се игра пред 80 000 зрители на Сантяго Бернабеу в Мадрид, тъй като бе изваден от Аржентина поради съображения за сигурност, Припомняме, че феновете на Ривър Плейт провалиха реванша, след като обстреляха с камъни автобуса на Бока и мачът бе отложен. Финалът на Бернабеу бе изгледан на живо от звездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси.

Бока Хуниорс откри в самия край на първото полувреме. Вратарят на Бока Андрада направи невероятна грешка в 44-ата минута, като излезе от вратата си и подари топката на "милионерите", които обаче пропуснаха да вкарат, а при последвалата светкавична контраатака Бенедето матира Ривър. Нандес изведе тарана, който майсторски финтира Майдана, след което очи в очи с Армани прати топката в долния ляв ъгъл за 0:1.

Отлична атака на "милионерите" матира шампионите в 68-ата минута за 1:1. Паласиос намери технимо Фернандес, който върна към непокрития Прато, а нападателят с лекота прати топката в мрежата от 11 метра за 1:1. И за юношата на Бока Хуниорс това е пети гол в надпреварата, а също така втори във финалите срещу бившия му тим.

Още във 2-ата минута на продълженията Бариос от Бока бе изгонен за втори жълт картон и това наклони везните в полза на Ривър. Милионерите взеха контрола на мача и стигнаха до още две попадения. В 109-ата минута Хуан Кинтеро донесе пълен обрат със страхотен гол. Вратарят Андрада боксира поредното центриране, но играчите пред него не се организираха добре. Това позволи на Кинтеро и съотборниците му да комбинират, а след като топката се върна в колумбиеца, той я прати в мрежата със зверски шут от 18 метра. В последната 120-а минута Гонзало Мартинес фиксира крайното 3:1 на празна врата, след като вратарят на Бока бе излязъл да помага на нападателите при корнер пред вратата на Ривър. Ривър Плейт игра шести финал в своята история за най-престижния клубен трофей в Южна Америка, като това бе четвърти триумф и първи от 2015 година.