Реал Мадрид и ПСЖ възпяха футбола в изключително зрелище на Сантяго Бернабеу от Шампионската лига. Двата отбора завършиха 2:2 в спиращ дъха спектакъл от висша класа, който дълго ще се помни, въпреки липсата на кой знае каква интрига. И двата тима са сигурни за фазата на елиминациите. В продължение на 80 минути Реал игра страхотно, доминираше напълно и поведе с 2:0, но само в рамките на 2 минути ПСЖ върна и двата гола. В края на първото полувреме след намесата на ВАР реферът отмени дузпа за ПСЖ и червен картон на вратаря на Реал Тибо Куртоа.

Домакините откриха в 17-та минута след многоходова акция. Валверде бе изведен отдясно и върна към Иско, който стреля в гредата, а Бензема довкара топката в мрежата. След това направилият блестящ мач вратар на гостите Кейлор Навас отрази зверски шутове на Тони Кроос, Дани Карвахал и Марсело. Ди Мария, Икарди, Верати и Мбапе пък пропуснаха за парижани. В 42-та минута Куртоа спъна излезлия срещу него Икарди и реферът посочи дузпа и вдигна червен картон на вратаря. След намесата на ВАР обаче се видя, че преди атаката Идриса Гей е фаулира Марсело и двете решения бяха отменени.

След почивката Реал излезе с ясната мисъл да довърши противника и почти успя да го направи. Най-напред Бензема пропусна отлична възможност. След това Навас отново бе блестящ, като отрази удари на Кроос, Азар, Иско и Варан. В 79-та минута Влезлият Модрич хвърли пас наляво, Марсело центрира на главата на Бензема и французинът за втори път опъна мрежата. В ответната атака ПСЖ изравни след бърза акция, центриране ниско по тревата отдясно, неразбирателство между Куртоа и Варан и добавка на Мбапе. Две минути по-късно парижани разиграха блестяща атака, започната от Неймар и завършена от резервата Сарабия с точна добавка в горния ляв ъгъл на вратата. В даденото от рефера продължение и двата тима пропуснаха по още едно положение. Мбапе бе изведен отдясно и стреля на сантиметри от гредата, а малко след това влезлият Гарет Бейл тресна гредата от пряк свободен удар. Така Реал ще завърши втори в групата и ще срещне лидер от друга група на жребия. Неприятна новина за Белия балет е контузията на Еден Азар, който напусна преждевременно.

В другия интересен мач от вечерта Ювентус победи гостутаващия Атлетико Мадрид с 1:0 с гениален гол на Дибала в 45 минута от пряк свободен удар почти от аутлинията. Роналдо игра титуляр за Юве, след като пропусна последния шампионатен мач на гранда от Торино. Португалецът не блестеше, но този път не бе сменен от треньора Маурицио Сари. Така Ювентус си осигури първото място в групата.

РЕЗУЛТАТИТЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА 

Група "А":

РЕАЛ МАДРИД - ПСЖ 2:2
1:0 - Бензема (17)
2:0 - Бензема (79)
2:1 - Мбапе (81)
2:2 - Сарабия (83)

ГАЛАТАСАРАЙ - БРЮЖ 1:1
1:0 Буюк (11)
1:1 Диата (90)

Група "В":

ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА - БАЙЕРН (МЮНХЕН) 0:6
0:1 - Горецка (14)
0:2 - Левандовски (53-д)
0:3 - Левандовски (60)
0:4 - Левандовски (64)
0:5 - Левандовски (67)
0:6 - Толисо (89)

ТОТНЪМ - ОЛИМПИАКОС 4:2
0:1 - Ел-Араби (6)
0:2 - Семедо (19)
1:2 - Али (45)
2:2 - Кейн (50)
3:2 - Орие (73)
4:2 - Кейн (77)

Група "С":

АТАЛАНТА - ДИНАМО (ЗАГРЕБ) 2:0
1:0 - Муриел (27-д)
2:0 - Гомес (47)

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ШАХТЬОР 1:1
1:0 - Гюндоган (56)
1:1 - Соломон (69)

Група "D":

ЮВЕНТУС - АТЛЕТИКО МАДРИД 1:0
1:0 - Дибала (45)

ЛОКОМОТИВ (Москва) - БАЙЕР (Леверкузен) 0:2
0:1 Жемялетдинов (11-автогол)
0:2 Свен Бендер (54)