Италианската прокуратура е започнал разследване на 62 съмнителни трансфера в Серия А, съобщава “Ла Република”. Специалната комисия, която отговоря за действията на клубовете в италианския елит, е изпратила подробен доклад до прокурора Джузепе Чине и до президента на италианската футболна федерация Габриеле Гравина.

В доклада се посочва, че е възможно при някои трансфери да има завишени цени. Много от съмнителните сделки са при размяна на футболисти. В списъка от разглежданите трансфери е привличането на Виктор Осимен от страна на Наполи, тъй като при сделката четирима играчи отиват в Лил за обща сума от 20 милиона евро. Двама от тях сега играят в четвъртодивизионни отбори в Италия, един в третодивизионен, а четвъртият е във Франция, но не играе.

Повечето от сделките в списъка от разглежданите трансфери са на Ювентус. 42 от транзакциите на “бианконерите” са разглеждани под лупа. Необяснимо изглежда как при размяна на 21 играчи на обща стойност 90 милиона евро, реалните пари, които са сменили собственика си са малко повече от 3 милиона евро.