Нов скандален случай на проява на расизъм от феновете разкиха на Острова. Два дни, след като мач за Купата на Англия между нискоразредни отбори бе прекратен заради расизъм, медиите в Англия съобщават, че фен на Манчестър Юн е бил изведен от стадиона заради расистки подвиквания към футболиста на Ливърпул Трент Александър-Арнолд.

Случката се разиграла преди почивката, а въпросният фен стоял в сектора зад резервните скамейки на двата тима. Намиращи се около него сигнализирали на стюардите, които го извели от стадиона. Говорител на Манчестър Юн заяви, че клубът е запознат със случая и го разследва. Дейли Мейл не пропусна да припомни, че инцидентът идва 6 дни, след като играчи на Англия са били подложени на расистки обиди на мача с България в София миналия понеделник.

Иначе двама мъже са били арестувани по подозрение, че са осъществили съвместно нападение на расистка основа по време на квалификационния мач от турнира за Купата на Англия между Харингбъро и Йеовил Таун, който се е състоя в Северен Лондон, информираха от полицията. Мъжете, които са на 23 и 26 години, са арестувани днес в Чард и в намиращия се в югозападното графство Самърсет град Йеовил, като са разследвани за направени расистки коментари по време на мача, се казва още в полицията.

Прекратиха мач в Англия заради расизъмДвубой за Купата на страната бе спрян в 64-тата минута

Гробно мълчание в Англия след прекратения мач за расизъмЛегенда на Нотингам и Ливърпул: Къде сте, журналисти? Лицемерието поддържа расизма жив