Двубоят между Нюкасъл и Тотнъм, който в неделя приключи с успех за госите от Тотнъм с 3:2, можеше да завърши трагично. 

Възрастен фен на Нюкасъл получи инфаркт на трибуните на стадиона и беше на крачка от смъртта. 

Фенът е бил спасен от лекар, който е присъствал на стадиона като фен. Д-р Том Причард се втурна веднага да окаже първа помощ и първи стига до привърженика преди и клубният лекар Пол Катерсън да се присъедини към усилията за реанимирането на фена. 

Привърженикът, чието име не се съобщава вече е в стабилно състояние и контактен. 

Младшият лекар от Университетската болница в Северен Тийс каза: „Това е нещо, което виждате на работното място доста често, но досега наистина не съм имал подобна ситуация извън болницата. Имаше възрастен джентълмен, разположен на седалките, който получи сърдечен арест и му оказах първа помощ. Човекът имаше голям късмет, тъй като много бързо пристигна лекар по интензивно лечение, пристигна и кардиолог и успяхме да го върнем. Нямах представа какво се случва зад мен. Просто отидох и се съсредоточих върху това да помогна на човека. Когато се върнах на мястото си, нямах предства, че мачът е спрян. Просто се съсредоточих върху случващото се, Когато се връщах на мястото си 10 фенове ми скандираха герой, това беше един от най-хубавите моменти в живота ми“, добави д-р Причард пред BBC. 

Реферът Андре Маринър спря играта, когато защитникът на „шпорите“ Серхио Регилон забеляза ситуацията на трибуните. След това Ерик Дайър изтича до скамейката, за да извика медицински персонал, който спринтира на трибуните с дефибрилатор.