Прокуратурата в Солун предприе разследване срещу собственика на ПАОК Иван Савидис, след като влезе въоръжен с пистолет на терена и извади отбора си в дербито с АЕК Атина през уикенда. Руският олигарх с гръцки корени побесня, след като реферът отмени гол на неговия тим поради засада. Инцидентът принуди гръцкото правителство да спре първенството за неопределено време. Разследването има за цел да установи и защо полицията твърдо е пренебрегнала инструкциите да арестува Иван Савидис на място, издадена от дежурния прокурор.

Международната футболна федерация (ФИФА) вече осъди поведението на Савидис, но подчерта, че дисциплинарни санкции не могат да бъдат наложени, тъй като те са обект на юрисдикцията на гръцките власти. ФИФА все пак заплаши, че ще предприеме мерки по изключването на Гръцката футболна федерация от международните турнири, ако не види подобрение в условията на безопасност по време на срещите от вътрешното първенство.

Междувременно Савидис се извини публично. Ето и неговото изявление:

Искам да си извиня на всички фенове на ПАОК, на всички гръцки привърженици, както и на световната футболна общественост. Много съжалявам за случилото се. Ясно е, че нямам право да влизам на терена по този начин. Емоционалната ми реакция бе предизвикана от всички негативни неща, които съпътстват гръцкия футбол в последно време, както и от извън спорните събития, които се разиграха в края на дербито между ПАОК и АЕК - действията на съдията и делегата (зачитане на гол - отсъждане на засада - ново признаване на гола), прекъсването на мача, протестите и нахлуването на терена на десетки хора от двата щаба. Всичко това можеше да доведе до влошаване на ситуацията на терена и единствената ми цел бе да защитя десетките хиляди фенове на ПАОК от провокации и усложнения, които можеше да доведат дори до човешки жертви. Повярвайте ми, не съм имал никакво намерение да влизам в конфликт с противниковия отбор или реферите, и определено не съм заплашвал никого. За съжаление, аз и моето семейство, както и колегите ми, станахме заложници на  напълно болната ни футболна действителност.

Боря се и ще продължа да го правя, въпреки постоянните атаки, на които съм подлаган на всички нива, за това футболът да бъде честен и титлата да бъде спечелена на терена, а не в съда.

Още веднъж се извинявам!