Италианската фирма за правене на стикери "Панини" може да приключи съществуването си след Световното първенство в Катар, съобщават световните медии. 

Панини правеше албуми и стикери за всички големи първенства - Европейски, Световни първенства от както е създадена през 1961г. 

Компанията обаче претърпя тежък удар и загуби лиценза за стикерите за Европейските първенства по футбола и шампионата през 2024г. в Германия. Италианците бяха заменени от американската компания Topps, а условията по сделката не бяха оповестени. 

Вместо "Панини" Topps ще правят стикерите на Европейското първенство по футбол за мъже през 2024г. и 2028г. Европейското първенство за жени през 2025г. и Лигата на нациите.

Така "Панини" има права само за Световните първенства. Компанията ще издаде албум за Мондиала през тази зима в Катар и въпреки, че има лиценз и за Световното през 2026г. все още не е ясно дали въобще "Панини" ще продължи съществуването си заради огромните загуби, които компанията ще претърпи след загубата на лиценза на другите големи първенства. 

Албумът на "Панини" за Мондиала в Катар ще бъде пуснат на 24 август.