Приключи ли ерата на Лионел Меси и Кристиано Роналдо? Това се питат всички футболни фенове по цял свят. Причината е, че за втори пореден сезон двамата отпаднаха още в осминафиналите на Шампионската лига. 

През тази седмица Кристиано Роналдо и неговия Манчестър Юнайтед отпаднаха след 0:1 у дома от Атлетико Мадрид. Така Роналдо за втори пореден сезон е аут още на осминафиналите в Шампионска лига, след като през миналия отпадна с Ювентус от Порто. 

Същата съдба сполетя и Лионел Меси, който миналата седмица ПСЖ беше отстранен от Реал Мадрид с общ резултат 3:2. През миналия сезон Меси отпадна на същата фаза с Барселона именно от ПСЖ. 

Освен всичко друго през този сезон двамата няма да печелят и почти никакви трофеи. Роналдо за първи път от 17 години няма да вдигне трофей. Лионел Меси ще стане само шампион на Франция. 

През лятото двамата смениха клубовете си с очаквания за по-добри дни и по-силни мачове, но това не се получи. 

Роналдо навърши 37 години през февруари, а Меси ще стане на 35 години през юли. 

Определено обаче и двамата не смятат да окачват бутонките и със сигурност ще играят поне още два или три сезона в Европа. 

Лионел Меси има договор до лятото на 2023г. с ПСЖ. Все още не е ясно дали аржентинеца ще иска да остане до следващото лято, защото той получи и сериозни освирквания в двубоя срещу Бордо миналата неделя. 

Ситуацията с Роналдо е същата, защото той има договор до лятото на 2023г. с Юнайтед. Слабият сезон на отбора обаче не е ясно дали няма да принуди португалеца да си тръгне от "Олд Трафорд" още това лято. 

Определено интерес към двамата ще има и то от доста европейски клубове. 

Иначе статистически Роналдо е доста над Меси през този сезон. Португалецът има до момента 33 мача, 18 гола и три асистенции във всички турнири за Манчестър Юнайтед.

Меси има 26 двубоя със седем гола и общо 11 асистенции. 

Дори и да е приключила ерата на двамата големи през новия век във футбола - това не означава нищо. Определено много трудно някой друг в следващите години може да стигне постиженията на двамата. 

Твърде възможно е Роналдо и Меси повече да не спечелят Златната топка. Последният носител на отличието през миналата година беше Меси.