Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович, който даде положителен резултат на PCR тест за коронавирус на 30 март, не е просто под карантина, а е настанен във Военномедицинска академия, съобщава "24 часа". Състоянието на 51-годишния специалист е стабилно, но е преценено, че той трябва да бъде под лекарско наблюдение. Стоянович ще бъде във ВМА поне още 3-4 дни, за да се види дали може да има промяна в състоянието, следствие на заразяването с коронавирус.

Ако няма промяна, треньорът ще бъде изписан от болницата, за да продължи възстановяването си в домашни условия.

Славиша Стоянович беше до Сърбия, а след завръщането си от чужбина при направения задължителен тест даде положителния резултат за COVID-19.

Стоянович няма да може да води тренировките поне до средата на април, а и поне следващите два мача - контролата срещу Сливнишки герой утре и гостуването на Черно море от Първа лига на 11 април. Ако здравословно всичко е наред с наставника, той би имал възможност да се завърне на скамейката за домакинството на “Лудогорец” на 18 април.

Стоянович не е единственият заразен с коронавирус в Левски в момента. Полузащитникът Симеон Славчев също е с положителен резултат от PCR тест. Халфът е поставен под карантина и е аут за споменатите два мача. Положителен тест даде и 18-годишният нападател Мартин Петков, но неговата карантина ще изтече преди двубоя във Варна.