Следващата седмица 10 клуба ще обявят, че ще подновят преговорите за Суперлига във футбола, това пишат световните медии. 

Припомняме, че преди години най-силните отбори в Европа обявиха, че влизат в Суперлигата. Последваха много гневни коментари за формата на турнира, финансови глоби и спиране от участие в евротурнирите и така само три клуба останаха с идеята за създаването на турнира. 

Ювентус, Реал Мадрид и Барселона заявиха, че искат такъв турнир да има и няма да се откажат от намеренията си. Именно президентите на Ювентус - Андреа Аниели и на Реал Мадрид - Флорентино Перес родиха идеята за Суперлигата. Целта е клубовете да имат по-голямо влияние и да печелят повечето приходи. В момента основният пай от парите в Шампионска лига се прибира от УЕФА.

Според повечето информации следващата седмица още седем клуба, които поради една или друга причина напуснаха първоначалната идея за турнира ще се завърнат. Става въпрос за Атлетико Мадрид, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Интер и Милан. 

За момента липсва ПСЖ, който заяви на няколко пъти, че няма да се включва в подобен турнир. Извън турнира на този етап са още Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Арсенал и Тотнъм. 

УЕФА също заяви, че ако бъде направен подобен турнир тимовете ще бъдат изключени от състезанията под егида на централата. 

Припомняме, че от сезон 2024-2025 ще има и нов формат на Шампионската лига, който ще е близък до Суперлигата, но турнирът ще бъде под егидата на УЕФА.