Порто е четвъртфиналист в Шампионската лига след драматична домакинска победа, дошла в продълженията срещу Рома с 3:1. В първия мач вълците победиха с 2:1 и сега такъв бе и резултатът за Порто в редовното време. 5 минути преди края на продълженията драконите вкараха трети гол от дузпа и изстрадаха класирането си сред 8-те най-добри.

Домакините откриха чрез Соареш в 26-ата минута. При гола му имаше съмнения за засада но след намесата на ВАР те бяха разсеяни. Десет минути по-късно Рома стигна до дузпа след нарушение на Милитао срещу Пероти. Зад топката застана Даниеле Де Роси, който изравни. В минутите до края на първите 45 минути Рома получи тежък удар, след като капитанът Де Роси напусна принудително поради контузия и беше заменен от Пелегрини.

Натискът на домакините продължи и след почивката и даде резултат в 52-та минута, когато Муса Марега беше изведен зад отбраната на Рома с далечно центриране от Корона и отблизо засече топката във вратата на "вълците" за 2:1.

В продълженията Джеко пропусна две положения за Рома, за да дойде 116-та минута, когато Флоренци дръпна за фланелката Фернандо в наказателното поле и реферът Джунейт Чакър отсъди дузпа, отново след намесата на ВАР. Алекс Телес бе безкомпромисен от бялата точка и прати Порто на четвъртфинал.