Второто попадението на Патрик Шик срещу Шотландия може би ще стане голът на Евро 2020. Чехите победиха с 2:0 като гост на шотландците в Глазгоу. 

Шик вкара от 49.7 м., което го прави най-далечният гол, който е вкаран на европейски първенства. До този момент първото място в тази класация държеше немецът Торстен Фрингс, който вкара на Евро 2004 срещу Нидерландия за равенството 1:1 в груповата фаза на турнира. 

Голът бе изумителен по няколко причини - с разстоянието, от което бе вкаран, разбира се, но не само. Шик не изчака топката на място с подготовка за удар, а беше в движение, като тичаше за контраатака.

"Наистина точно това исках да направя. Видях вратаря далеч напред от рамката, после вдигнах глава за втори път и тогава стрелях. Бях убеден, че уцеля ли я добре, той няма как да я спаси. Вкарвал съм такива голове в тренировки, а съм опитвал и на мачове", заяви нападателят.

Шик поведе и в голмайсторската листа с две попадения. Със същия актив е и Ромелу Лукаку, а днес са последните мачове от първия етап на груповата фаза.