Старши треньорът на Реал Мадрид Сантяго Солари е пътник, но вероятно ще остане до края на сезона, който на практика приключи за Белия балет, смятат медиите в Англия и Испания. Кралския клуб преживя може би най-лошата седмица в клубната си история, записвайки три домакински загуби – две от Барселона за Купата на Краля и за първенство, и една от Аякс в оминафиналния мач реванш от Шампионската лига. Головата разлика от трите срещи е 1:8, а загубите сложиха край на мечтите за пореден трофей този сезон. Според Дейли Мейл Солари можеше да се надява да остане, ако бе спечелил поне един такъв, а той дори не се доближи до това да го направи.

Изданието твърди, че мениджърът на Тотнъм Маурицио Почетино е най-вероятният сменник на аржентинеца. В Испания обаче са на мнение, че клубният президент Флорентино Перес вече е провел разговори с Жозе Моуриньо, който преди няколко години бе начело на тима и го изведе до шампионската титла. Самият Моуриньо в последно време постоянно говори колко специален за него е бил периодът му начело на Кралския клуб, а феновете също са на мнение, че само той може да извади отбора от дълбоката криза.

Междувременно медиите в Испания и Европа буквално погребаха Реал след поражението от Аякс снощи с 4:1. „Тук почива един отбор, който направи история“, гласи челното заглавие на мадридския Marca, а за фон е използвана снимка на полупразните трибуни на “Сантиаго Бернабеу” и таблото, на което се вижда 1:4 в полза на Аякс. Краят на една ера, пише каталунското издание SPORT на първата си страница днес и добавя, че феновете на “Бернабеу” са скандирали против Флорентино Перес.

“Едно голямо нищо”, пък е заглавната страница на Mundo Deportivo, като каталунците добавят, че Аякс е изнесъл истински рецитал в столицата.  “Трагична седмица”, обобщава AS, визирайки отпаданията от Кралската купа и Шампионската лига, както и загубата в Ел Класико от Барселона. “Требъл”, отива в по-голяма крайност друго каталунско издание - L’Esportiu, също подчертавайки кошмарните три мача на “белите”. “Падението на Боговете”, грее от първата страница на най-популярното италианското издание La Gazzetta dello Sport.