Пловдивско дерби между Марица и Спартак днес за Купата

Мачът е от 16:00ч. на стадион "Пловдив"

13.09.2023 09:20 1042 0
Пловдивско дерби между Марица и Спартак днес за Купата

Пловдивските отбори на Спартак и Марица ще се изправят един срещу друг във втория предварителен кръг в турнира за Купата на България. Дербито ще се играе днес от 16:00ч. на стадион "Пловдив"

Марица достигна до фаза на турнира без да играе преди това, защото оттук се включват всички отбори от Втора лига. 

Спартак пък трябваше да изиграе цели 4 срещи, за да стигне до тази среща и елиминира Секирово, Гигант Съединение, Атлетик Куклен и Родопа Смолян. 

През уикенда двата тима почиваха, след като Марица не играеше заради националните отбори, а мачът на Спартак с Асеновец беше отложен.

В класирането Спартак е лидер в Югоизточната Трета лига с 15 точки във Втора лига Марица е на 7-то място с 13 точки.

Спартак е в уникална серия от 9 поредни победи във всички турнири от 9 мача.

Последното дерби между двата пловдивски клуба е през сезон 2019-2020, когато маричани побеждават на стадион "Тодор Диев" с 2:0 в първия кръг от областния кръг за Купата.

Победителят ще си осигури място в същинската част на турнира - 1/16 финалите, където със сигурност ще е домакин на отбор от Първа лига. Именно на тази фаза от турнира се включват и всички отбори от елита. 

Жребият за 1/16 финалите ще се тегли на 1 ноември. 

През годините Марица и Спартак на два пъти се разминават да се съберат в елита ни през средата на 90-те години, когато има възможност за четири пловдивски отбори в Първа лига. Първо обаче Марица губи бараж за влизане в елита срещу Раковски Русе, а на следващия сезон маричани влизат в "А" група, но Спартак изпада.

През сезон 2005-2006 двата отбора се бориха за бараж за влизане в елита. Марица става втора и успява да достигне до баража, който губи от Конелиано, а Спартак завършва 4-ти и е изпреварен от третия Хасково. 

Ще бъдат отворени два входа на стадион "Пловдив": под зала Чайка и под информационното табло от страната на Спортния диспансер.

Вратите на стадиона ще бъдат отворени в 14:30 часа, а цената на билетите е 6 лева.

Билети ще се продават на двата входа, а пенсионери над 65 г. и ученици до 14 г. ще влизат безплатно.

Съдия на дербито ще е Мустафа Шефкет. 

Дербито между Спартак и Марица за Купата ще е най-важният в съперничеството между двата отбораПловдивското дерби е утре от 16:00ч. на стадион "Пловдив"

Акценти

Изпрати новина