Цветана Пиронкова започна с победа участието си на турнира от сериите WTA 100+H в Нотингам (Великобритания). Спортист номер 1 на България постигна впечатляващ успех с 6:3, 6:7(13), 6:3 над втората в схемата Нао Хибино, която в момента е №84 в световната ранглиста. Срещата продължи 2 часа и 24 минути.

Цвети проби за 3:1 в първия сет и успя да запази преднината си за 6:3. Пиронкова проби още в първия гейм на втората част, но допусна рибрейк за 2:2. Българката стигна до нов пробив за 5:4 и сервира за спечелване на мача. За съжаление японката успя да отговори с пробив и да изравни. След това двете тенисистки си взеха подаванията и се стигна до тайбрек. В него Пиронкова изпусна седем мачбола и отстъпи с 13-15 точки.

Цвети проби първа за 4:2 в третата решителна част, но веднага допусна рибрейк. Пиронкова отново проби за 5:3 и този път затвори срещата в своя полза.

По-късно днес Виктория Томова, поставена под номер седем в схемата, трябва се изправи срещу една от най-високо класираните непоставени състезателки – световната №115 Ошан Додин.