Светослав Дяков е първото попълнение на Пирин за новия сезон, обяви официалният сайт на благоевградчани. Опитният полузащитник се присъединява към „орлетата“ с договор за една година.

Дяков идва от Лудогорец, с чийто екип спечели десет поредни шампионски титли на България.

"Тук се чувствам като вкъщи. Това е истината. Това е отборът, който ми е помогнал да стана това, което съм, отборът, който ми даде началото. Щастлив съм, и съм развълнуван, че се връщам в Пирин и отново ще мога да помогна. Благодаря на г-н Тасков и на всички в клуба за хубавите думи и за топлото посрещане. От моя страна остава да оправдая доверието, тъй като отговорността не е малка. Сигурен съм, че всички заедно ще работим за благото на Пирин“, каза Светослав Дяков пред Пирин ТВ.

"Днес се чувствам много емоционално, защото един човек, чието сърце е тук, легенда на българския футбол, се завърна в родното гнездо. Като футболист всички познават Съни Дяков, но аз искам да обърна внимание повече на Съни като човек. Искам да отправя едно послание към всички млади футболисти в България – бъдете като Съни Дяков. Удоволствие е да се работи с него. Разбрахме се с два телефонни разговора, въпреки че нямаме практика да преговаряме по телефона с футболистите. Финансовите условия остават на заден план, водещо е желанието му да се върне в Пирин и да помогне на отбора“, каза при подписването на договора изпълнителният директор на Пирин Таско Тасков.

По случай транфера мениджърът на Пирин Уорън Фийни заяви: "Много съм щастлив, че приличаме играч от ранга на Светльо Дяков в нашия футболен клуб. Той е изключителен футболист с манталитет на победител и мисля, че неговото идване ще обогати още повече класата на нашия отбор. Радвам се, че вече е част от Пирин (Благоевград) и му пожелавам успех“.

За родения в Благоевград бивш капитан на националния отбор това ще бъде втори период в Пирин. Дяков започва кариерата си в школата на “орлетата“, а след това дебютира за представителния отбор през 2004 година. В следващите 4 години носи екипа на Пирин, след което преминава в Локомотив (София). За националния отбор на България играе в периода между 2012 и 2017 година.