Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев внесе яснота около оставката на цялото ръководство и спортно-техническия щаб. Шефът на "орлите" говори пред медиите на летището в Дания, където сподели, че всеки поема своята отговорност и няма да се скрие.

Петричев увери, че нищо страшно не се е случило и отборът бързо ще се върне в правилния път. Според него причините за тежката загуба от Нордселанд с 1:7 не са от вчера или онзиден, но се надява възможно най-скоро клубът да излезе от неприятната ситуация.

"Подаването на оставка означава, че в Лудогорец работят хора, които имат съвест и морал и когато дойде ситуация, в която всеки трябва да си поеме отговорността, ние не се крием. Не съм съгласен за извънредно положение, защото Лудогоерц е добре структуриран клуб, който без определени хора ще продължи да функционира по добър начин. Нищо страшно, просто това е един морален акт от страна на ръководството и спортно-техническия щаб. Имаме привилегията да работим в обстановка, в която всичко ни е подсигурено. Нямаме право на оправдания, защото нашите собственици са ни предоставили възможно най-добрите условия. Когато допуснеш подобен срамен резултат, съвсем логично е проблемът да бъде в хората, които управляват процеса. Който ни познава добре, знае, че ние няма да се скрием. Ще си понесем нашата отговорност. Всички хора от ръководстово подаваме оставка. Вчера имаше събрание на УС, на което взехме това решение. Вече сме депозирали нашите оставки пред собствениците на клуба и по-нататък ще разберете техните решения.

При всички случаи нашите собственици са прагматични хора и ще изслушат всеки един от нас какви са мотивите за оставката. Тогава те ще преценят как клубът ще продължи напред. Това, което мога да гарантирам е, че до последния ден, който съм в клуба, ще работя със същия ентусиазъм и професионализъм. Ще направя така, че хората, които биха поели клуба след нас, да са в комфортна ситуация. Лудогорец е добре структуриран клуб. Гарантирам ви, че без Ангел Петричев и Георги Караманджуков и останалите колеги ще продължи да функционира добре.

Съвсем искрено казвам, че ме е срам от хората. Не знам как ще се прибера в Разгард и ще погледна хората в очите. Знам, че заради този резултат феновете ни ще понесат доста подигравки, но трябва да бъдат сигурни, че лошите времена ще отминат бързо и добрите моменти за Лудогрец предстоят. Лудогорец е един клуб, който ще продължи да се развива. Така е устроен този клуб. Причините за загубата не са от вчера или онзиден. Не успяхме качествено да се справим с процеса на подмяна. Допуснали сме грешки, които ще бъдат коригирани. Не мога да се крия зад гърба на Ивайло Петев или на някой друг. Ивайло Петев е най-малко виновният човек в тази ситуация.

Не съм сигурен дали това не е за доброто на Лудогорец. Това може би ще катализира някои процеси. Начинът на управление и философията на Лудогорец има две лица - Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев. Докато тези хора са ангажирани с клуба, нашите привърженици могат да бъдат спокойни. Да, сега ще изтърпят подигравки от опонентите, но съм сигурен, че Лудогорец ще се върне много бързо в правилния път.

Ако е имало спорове между нас (в ръководството), те са били на професионална основа, никога на лична. Винаги в Лудогорец сме били един екип и затова всички си подаваме оставката. Нормално е в един екип да има различия и това не е непременно лошо. В един екип има творчески спорове и т.н.

Аз обичам Лудогорец, защото съм от ден първи заедно с Георги Караманджуков. Ние сме 12-13 години заедно. За нас клубът не е просто работа, а любов. Във футбола отпуска няма. За 12 години нямам спомен да съм почивал активно, защото обичам клуба. Ще продължа да обичам Лудогорец, защото през годините ни донесе много емоции. Много се дразня, когато има такива жестоки критики срещу Ивайло Петев. Много хора забравят, че този човек беше в началото. Тухла по тухла строихме този клуб. Той не е случаен човек за Лудогоерц. Винаги ще изпитвам огромно уважение към него, както и към всички останали колеги, с които сме работили. Съвестта, моралът и достойноството ни задължават да подадем оставки.

Не мога да кажа как ще реагират нашите фенове. Това, което знам със сигурност, е, че те страдат в момента. Няма да е лесно. Искам тези хора да ги гледам право в очите. Не искам да съм човек, който се крие зад гърба на някого", заяви Ангел Петричев.

Цялото ръководство и спортно-техническия щаб на Лудогорец подадоха оставки след срама в ДанияВ следващите дни се очакват решения кои оставки ще бъдат приети

Лудогорец с втората най-тежка загуба за български отбор в евротурниритеСамо Велбъжд е губил с по-голям резултат

Тотален крах и унижение! Лудогорец допусна най-голямата си загуба в Европа от датския НордселандБългарският шампион беше тотално надигран в Дания